Forbered deg godt til jobbintervjuet

Det er lov å være nervøs på jobbintervju. Stiller du uforberedt, derimot, kan du være temmelig sikker på at du ikke får noen jobb.

Tekst: Georg Mathisen – Foto: Ole Alvik

Lill-Bjørg Warem (til venstre) og Astrid Holm har lang erfaring i å intervjue jobbsøkere. Møter du godt forberedt er sjansen større for å lykkes på jobbintervjuet, mener de.

Lill-Bjørg Warem (til venstre) og Astrid Holm har lang erfaring i å intervjue jobbsøkere. Møter du godt forberedt er sjansen større for å lykkes på jobbintervjuet, mener de.

– Vi er forberedt på at folk er litt smånervøse, sier Astrid Holm.

Hun har arbeidet for If helt siden forsikringsselskapet ble til da Storebrand og Skandia slo sammen skadeforsikringsvirksomheten sin i 1999. Nå leder hun HR-arbeidet i Norge. Tidligere har hun intervjuet flere enn de fleste: På det meste holdt hun 250 jobbintervjuer i løpet av et år.

Og hun vet at du kan være like aktuell for en spennende jobb selv om du kommer til intervjuet med tung pust og svette hender.

Ingen grilling

– Vi som sitter på den andre siden av bordet, vil gjerne prøve å hjelpe deg til ikke å være nervøs. Vi er opptatt av å skape en god atmosfære i intervjuet. Det er ikke noe å grue seg så veldig for, og profesjonelle arbeidsgivere vil heller se folk opptre tilnærmet normalt enn at de skal sitte og være redde, sier Holm.

– Vi vil gjerne at de vi intervjuer, skal få vist hva de er gode for. De skal gå ut og tenke at de har hatt et godt møte, uansett om de får jobben eller ikke, supplerer Lill-Bjørg Warem, HR-partner i If.

De er svært bevisste på at hvis de har sju inne til intervju, så ønsker de at også de seks som ikke blir ansatt, skal sitte igjen med et godt inntrykk. Kanskje kan de komme sterkere tilbake som søkere på en annen jobb senere; kanskje kan de spre ordet om at det er en spennende bedrift de nettopp har vært på intervju hos.

Hvorfor søker du?

Det begynner allerede i resepsjonen. Vanligvis vil den som møter deg der, være en av dem som skal være med i intervjuet.

– Vi er vant til at folk er klamme i hånden når vi hilser på dem. Det har ikke noe å si for intervjuet videre, bedyrer Lill-Bjørg Warem.

– Det vi derimot forventer, er at du kommer godt forberedt, understreker Astrid Holm.

– Du skal vite hvorfor du kommer, og på hvilken måte du er motivert for stillingen. Hvorfor har du søkt nettopp denne stillingen? Det spør vi alle om, sier hun.

– Og vi setter stor pris på at du har tatt deg bryet med å bli kjent med oss som arbeidsgiver. Du har vært på hjemmesiden vår, kanskje kjenner du noen her som du har snakket med. Men vi forventer ikke at du har ringt og stilt spørsmål i forkant.

Still spørsmål

I intervjuet er det en fordel at du også selv stiller spørsmål:

– Vi forventer at du tør å spørre om ting som du lurer på. Litt kunnskap om oss forventer vi, men det vi vet at alle lurer på, er slikt som fremdriften videre. Når kan du vente å høre fra oss, når er eventuelt neste intervju? Og still oppfølgingsspørsmål hvis det er noe i samtalen som du føler at du ikke får svar på. Det er viktig for deg å avdekke om dette er en jobb du ønsker, sier de to.

Riktig jobb for deg?

Jobbintervjuet er ikke bare for at arbeidsgiveren skal finne den beste søkeren. Det er også for at du som jobbsøker skal finne ut om det er den riktige jobben for deg. Hvis det kommer et tilbud, så må du være vite om det faktisk er dette du vil. Og hvis du takker nei, er rekruttererne helt komfortable med det. I de tilfellene det skjer, er det ofte fordi du har søkt på flere stillinger samtidig.

– Flere har spurt oss i etterkant om de bør svare ja eller nei når de blir spurt om de er involvert i flere prosesser samtidig. Vær ærlig! Vi spør mest av alt for å vite om det er noe vi bør kjenne til i forhold til tidsfrister og praktiske ting; ikke for å måle motivasjonen din for å søke akkurat hos oss, sier Lill-Bjørg Warem.

Hull i cv-en

Hva kan du så regne med å bli spurt om? Det avhenger av om du er på førstegangsintervju eller om du er videre til finalerunden.

– I førstegangsintervjuet vil den rekrutterende lederen finne ut mer om det du har på cv-en, og prøve å få verifisert det du sier om deg selv. Har du hull i cv-en, så vil vi spørre om det, forteller de.

Holm og Warem råder deg til å ta det med på cv-en om du for eksempel har reist jorden rundt i et år. Selv om det ikke er direkte kvalifiserende for jobben, så gir det et bilde av deg.

Hvis du har hull i cv-en, så kommer du til å bli spurt om hva som skjedde da. Vær klar for å svare.

– Det finnes jo kandidater med litt ulne hull i cv-en, eller som har brukt uforholdsmessig lang tid på utdannelsen. Da vil vi kanskje bruke tid på å spørre om hva som skjedde. Det finnes mange både gode og mindre gode forklaringer, understreker Lill-Bjørg Warem.

Mål: Bli kjent

Når du er nyutdannet, så er det ikke så mange linjer på cv-en å gripe tak i. 

– Vi bruker det vi har for å få deg til å prate og få et inntrykk av deg. Målet vårt er å bli kjent med deg. I og med at du har kommet så langt som til et intervju, så er det jo noe der som vi er interesserte i, sier Astrid Holm.

If er et konsern som ansetter folk over hele Norden, og i en lang rekke svært forskjellige fag og posisjoner. Metodikken og strukturen i jobbintervjuene kan være lik, men det er også klare forskjeller ut fra hvilken jobb du søker og hvilken bakgrunn du har. Kandidater til traineeprogrammet, for eksempel, vil alltid få de samme spørsmålene, og intervjuet vil være mer strukturert

Eksempler

– Men uansett hva du søker på, så vil vi alltid forsøke å få deg til å gi eksempler. Vi tar tak i noe som du har gjort, og ber deg gi eksempler, forteller Lill-Bjørg Warem.

– Hvis du for eksempel sier at «jeg har ledererfaring fra verv i fritiden», så vil vi typisk være interesserte i å vite hva slags type ledererfaring og hvor ofte du utøvde lederansvaret, hvordan du opplevde det og hva du lærte om deg selv, sier Astrid Holm.

Har du lite arbeidserfaring, så kan du like gjerne bli spurt om eksempler fra andre områder:

– Skriver du under «fritidsinteresser» at du elsker å lage mat, så spør vi kanskje hva som er favorittretten din. Utgangspunktet er at vi ønsker å bli kjent med deg som person, sier Lill-Bjørg Warem.

Astrid Holm understreker at du ikke blir ansatt eller vraket ut fra hva du liker å spise. 

– Men det du velger å bruke av informasjon i cv-en og noe av det du velger ikke å bruke, kan du bli spurt om.

Utfyllende svar

Hvilke standardspørsmål kan du så vente å få?

– Et typisk spørsmål er: Hva er det med denne stillingen som gjør at du synes den er spennende? Hvorfor har du søkt på akkurat denne jobben? Hva tror du blir mest utfordrende? sier Lill-Bjørg Warem.

– Vi ønsker oss motiverte personer. «Det var ikke så mye annet å søke på, og jeg synes If høres ut som en bra plass,» er ikke noe lurt svar.

– Vi prøver å unngå spørsmål som du bare kan svare ja eller nei på, supplerer Astrid Holm. 

– Hvis du ikke svarer utfyllende, vil vi nok tenke først at dette er en person som er veldig nervøs, og prøve å få vedkommende til å tø opp litt. Men hvis det fortsetter, er det ikke noe godt tegn, sier hun.

De erfarne rekruttererne fastslår at personkjemi og trynefaktor ikke skal avgjøre om du får jobben. Noen ganger finner man lettere tonen, og dialogen flyter bedre i noen intervjuer enn i andre. Men hensikten er å finne den beste kandidaten kompetansemessig, samtidig som personlig egnethet betyr mye.

Det vanskelige antrekket

Antrekket er kanskje den delen av forberedelsene som gjør flest usikre.

– Det er et poeng at du er velstelt og kommer normalt pen i tøyet. Så er det forskjellige kleskoder i forskjellige firmaer. Hos oss jobber forretningsutviklerne gjerne i dress, mens IT-konsulenter går i jeans og t-skjorte. Kom som du er, men legg bort de mest hullete buksene. Hvis du er usikker, så vær nøytral, råder Holm og Warem.

Skulle du kle deg hakket for pent, så trekker det ikke ned. Derimot kan det gjøre at du selv føler deg utilpass.

– Hvis det er noe du virkelig lurer på, så går det an å spørre om det er spesielle dresskoder som du bør kjenne til før du kommer til intervju. Spør du, vil det bli godt mottatt, sier Astrid Holm.

At du møter presis, er så selvsagt at det ikke bør være nødvendig å nevne, en gang. Ring gjerne og spør sentralbordet om parkeringsmuligheter eller bussruter. Og ta med ID. Noen steder trenger du det i resepsjonen, andre ganger kan du bli spurt om det for at rekruttererne skal være sikre på at de snakker med riktig person.

Spørre om lønn?

Når er det på tide å spørre om lønn?

– Jeg ville ikke spurt i førstegangsintervjuet, sier Lill-Bjørg Warem. 

– Men kandidater bør ha en idé om hva de tenker at de bør tjene.

Prosedyrene varierer litt. I et intervju direkte med arbeidsgiveren, kan du bli forelagt at stillingen vanligvis avlønnes innenfor et bestemt spenn. Er det et rekrutteringsfirma involvert, så skal rekruttereren presentere kandidaten for oppdragsgiveren, og da vil du bli spurt om forventninger for å hindre at lønnskravet er det som stopper prosessen.

– Hvis jeg søkte på en jobb der jeg ikke hadde peiling på lønnsnivået, så ville jeg kanskje sagt noe slikt som at jeg forventer lønn i samsvar med det andre med min kompetanse har, sier Astrid Holm.

– Et annet standardsvar er å si hvor mye du tjener i dag, og at du i hvert fall har en forventning om ikke å gå med i lønn, råder Lill-Bjørg Warem.

Tabbene

De har opplevd mange slags tabber i jobbintervjuer. Men mange av dem ville det gått an å forebygge ved å være åpen og ærlig.

– Vi har møtt folk som er så nervøse at de har store svettemerker og er pinlig klar over det selv. Tipset mitt er: Bare si det hvis du er veldig nervøs. Da tar du luven av det, og vi vil hjelpe deg, sier Astrid Holm.

Én gjenganger hun likevel vil nevne på tabbefronten, er de som bruker standardsøknader og glemmer å oppdatere den. Dermed kan If få en søknad som sier at «jeg er veldig motivert for å jobbe hos dere i Nordea», for eksempel.

– Det er dumt. Vi vet jo også at vi kan ha problem med å skille den ene kandidaten fra den andre. Men du må være tilstede der du er. Det går på nøyaktighet, også, sier hun.

Et annet råd for å unngå tabber, er å sjekke sosiale medier før du sender søknaden. Når du forlater studentlivet og er på vei inn i jobb, er det kanskje noen synder som det kan passe å rydde opp i. Og hva finner du når du googler deg selv?

Er du kredittverdig?

Dessuten: Hvilket svar ville arbeidsgiveren fått ved å sjekke kredittverdigheten din? Er det noe arbeidsgiveren bør kjenne til? Du mister ikke jobbtilbudet selv om du gjorde noe dumt med kredittkortet som 19-åring, men du sliter hvis det kommer opp noe som arbeidsgiveren burde ha kjent til.

– Et generelt råd er å holde stien din ren. Det gjør det mye enklere i arbeidslivet, sier Lill-Bjørg Warem.

Når du blir spurt hva arbeidsgiveren ville finne i en kredittsjekk, så ikke ta det personlig. Det er et standardspørsmål.

– Vi har faktisk fått endel gode tilbakemeldinger fra kandidatene akkurat på det spørsmålet. De mener at det viser at vi er en ansvarlig arbeidsgiver med kredibilitet, sier Lill-Bjørg Warem.

Flere artikler