Selg din kompetanse!

Ifølge Gro Møllerstad har arbeidskulturen forandret seg de siste årene og fått større fokus på nettverk og branding.

Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Ifølge Gro Møllerstad, daglig leder i rekrutteringsselskapet Hodejegerne, forklarer at i en ansettelsesprosess der alle formelle kvalifikasjoner er på plass, er det uformelle kvaliteter som gjelder og som utgjør et konkurransefortrinn eller motsatt.

Da leter arbeidsgiver etter det lille ekstra, det som gjør at han eller hun føler en viss trygghet for at dette er en god ansettelse. I et slikt tilfelle er hvem du kjenner, hva du er og har gjort, viktig å få frem. Det er slik branding og nettverk fungerer i praksis.

Om å bli valgt ut

– Konkurransen er hard rundt de spennende jobbene, og da er det tilbud og etterspørselsdynamikken som råder. Det handler i første omgang om å bli valgt ut i en bunke med søknader, og da snakker jeg ikke om å gjøre noe fancy med søknad eller CV. En må finne ut hvor en ønsker å jobbe, og jobbe aktivt for å komme dit. 

Møllerstad forklarer at det er særlig tre forhold en må være nøye med i en jobbsøkerprosess. Disse gjelder både om en er nyutdannet eller om en skal skifte jobb.

Det første er at søknaden må være god og poengtert. Den skal selge deg inn til en konkret jobb. To spørsmål skal besvares: hvorfor har jeg lyst på jobben og hva kan jeg bidra med? Videre må CV-en finpusses – det er den som er prospektet på hvem du er. Den skal fremstå som ryddig og oversiktlig, på samme tid som den bør ”selge” deg på en god måte. Det siste headhunteren fremholder, er at dersom du er så heldig å komme på intervju, må du være godt forberedt. Lær alt du kommer over om arbeidsplassen og vis at du har energi på arbeidsoppgaver og det som produseres.

Å selge seg inn

– Har du en utdanning som vanligvis ikke blir brukt på en arbeidsplass, må en selvsagt forklare og oversette hva dette er, sier hun.

– Skriv ned en kort forklaring som en del av CVen.

– Glem heller ikke å fortelle om ulike typer frivillig arbeid på CVen. Har du vært leder i en revy, aktiv i Amnesty eller i et politisk parti, forteller dette en potensiell arbeidsgiver både at du er samfunnsengasjert og at du har lært en del om livet utenfor studiestedene. Dugnadsånd er fremdeles høyt verdsatt i vårt samfunn, understreker headhunteren.

Flere artikler