Gå inn i rommet og bli likt

Kroppsspråkekspert Live Bressendorf Lindseth gir deg vinnertipsene til jobbintervjuet.

Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Det første møte med arbeidsgiverne er din beste sjanse til å vise hvem du er. 

Live Bressendorf Lindseth har jobbet med rekruttering, kommunikasjon og kroppsspråk i mer enn 20 år. Hun mener folks fremtoning er svært avgjørende, og svarer gjerne på hvordan man tropper opp på et jobbintervju for så å bli likt med det samme. 

− Du må bevege deg på en måte som viser at du er uredd, interessert og engasjert. I løpet av intervjuet benytter du anledningen til å vise at du har kunnskapen som trengs. 

Hele seansen skal gjennomføres uten å virke brautende. På den måten vil du trigge nysgjerrigheten til intervjuerne. 

For å lykkes med dette er det viktig å være mentalt forberedt og komme i god tid til møtestedet.Tankene og følelsene du har i hodet påvirker kroppen din. 

− Kroppsspråket er et emosjonelt uttrykk. Er du irritert, vil det synes i munnviken din, dessuten er det anstrengende å spille glad. Finn frem til gode følelser i deg selv før du entrer intervjulokalet.Tenk på kjæresten din eller en støttende venn, oppfordrer Lindseth. 

Det avgjørende førstemøtet

Nå er du klar til å møte intervjuerne for første gang. 

− Pust dypt, rett deg opp, smil og gå rolig inn i rommet der du skal intervjues. Få overblikk over rommet og se på alle som er der inne. 

Ta presentasjonsrunden der du møter blikket til den enkelte, sier navnet ditt tydelig og håndhilser. Pass på at håndtrykket verken er for bløtt eller for hardt. Å overse noen er en dødssynd. Før du finner plassen din, bør du vise at du har sett dem alle ved å sende et vennlig smil til menneskene i rommet. 

Kaleidoskopet spør hvorfor nettopp dette er så viktig. 

− Et godt kroppsspråk er et tegn på sosialt mot. Er du utrygg i situasjonen, kan du vanskelig skjule det med kroppen. I møte med andre er vi svært raske til å danne oss et bilde av hva slags person dette er. Den umiddelbare magefølelsen har en uforholdsmessig sterk overlevelsesevne og bestemmer andres lyst til å samarbeide med deg. 

Lindseth forklarer at det både er biologiske og sosiale grunner til at vi fester oss ved kroppsspråket: 

− Ser vi noe truende, reagerer urmennesket i oss automatisk. Vi velger å flykte eller forsvare oss. Dette er en sentral selvoppholdelsesdrift. Utover dette har vi tillærte sosiale koder. En rakrygget person tolker vi som en modig og sterk person med hederlig utstråling. En krumbøyd person ser derimot tynget ut. Det gjør at vi får liten lyst til å legge flere arbeidsoppgaver til byrden, mener Lindseth. 

Kjør på med indirekte smiger

Mottar du smil og nikk fra intervjuerne når du setter deg ned, kan du være trygg på at de første fem minuttene har gått bra. Før selve intervjuet starter, er det naturlig med litt small-talk. Tenk på det som oppvarming. 

− Været er et fantasiløst og forutsigbart tema. Unngå det. Snakk om lokalet eller bygningen du befinner deg i, og kjør på med indirekte smiger, sier kroppsspråkeksperten. Vi lurer på om det ikke er litt vel utspekulert. 

− Nei, det synes jeg ikke. Du er innkalt på intervju fordi søknaden din er interessant. Din oppgave er å bevise at de har gjort et klokt valg. Av og til må vi innse at den korrekte oppførselen leder oss dit vi ønsker. Det handler rett og slett om å være sosial intelligent, hevder Lindseth. 

Ikke vær redd for å spørre en gang til hvem som sitter fremfor deg. For deg er det nyttig å vite. Den eldre tillitsvalgte damen kan vekte like mye som direktøren.Pass derfor på å gi oppmerksomhet til alle.

− Beslutningen om hvem som får jobben, er ofte emosjonelt fundert. Hvis du kjenner at kjemien er god til to av intervjuerne og dårlig til de to siste, bør du sette inn støtet der. Bekreft det de sier ved å bruke sjarm og vise lyttesignaler. Som jobbsøker bør du tenke at du har en kompetanse som du ønsker å dele med intervjuerne.

− Er du i gang med å besvare hvordan dine kunnskaper kan komme til nytte, er det naturlig å signalisere dette med hendene. Gjør du håndbevegelser som går fra deg selv til lytterne, viser du at du ønsker å dele dette, sier kroppsspråkeksperten.

Dødssynd med manglende spørsmål

− Samtidig må du være påpasselig med å prate for mye. Selvskryt er en tabbe. Få frem kvalitetene dine, men sett dem inn i en konkret ramme. Er det naturlig å opprette dialog med intervjuerne, er det fint, og still gjerne spørsmål underveis. På den måten viser du initiativ. Mot slutten av intervjuet blir du garantert spurt om du har noen spørsmål.

− Å ikke ha forberedt noen spørsmål er dødssynd. Helst bør du ha tenkt ut noen spørsmål før du dro på intervjuet, eventuelt må du ta tak i det dere allerede har snakket om. 

Et tips er å spørre hvor forgjengeren er blitt av, sier Live Bressendorf Lindseth før hun skisserer ulike alternativer.

− Har vedkommende fått en høyere stilling, vil det si at det finnes karrieremuligheter i bedriften. Det er positivt. Har vedkommende blitt omplassert, bør det blinke en lampe. Omplasseringer er ofte et tegn på at det er problemer i avdelingen. Selv om de har forsøkt å rydde opp, må du nesten regne med at det er noen ringvirkninger. Har vedkommende gått over til en annen stilling, er det stort sett greit. 

Mot slutten gjelder det å spørre om når du kan forvente svar, og sementere det gode inntrykket du etablerte da du kom.

− Ta folk i hånden, se dem i øynene og smil. Takk for et hyggelig intervju. Avslutningen er like viktig som innledningen, sier Bressendorf Lindseth og smiler.

Av Hanne Hårstad

Flere artikler