Hvordan skrive en ikke helt perfekt CV

Dessverre kan ikke alle skilte med en plettfri CV. Bjørn Wiik og Heidi Rønne fra Adecco viser deg hvordan du kan komme deg i jobb uansett.

Bjørn Wiik og Heidi Rønne i Adecco Nord-Norge møter ofte jobbsøkere som av ulike grunner har huller i CVen. Da er det lurt å fokusere på andre erfaringer du har gjort i perioden. Foto: Anette Robberstad.

Bjørn Wiik og Heidi Rønne i Adecco Nord-Norge møter ofte jobbsøkere som av ulike grunner har huller i CVen. Da er det lurt å fokusere på andre erfaringer du har gjort i perioden. Foto: Anette Robberstad.

Tekst og foto: Erland Årstøl

De aller fleste har en eller annen skavank på CVen: Det kan dreie seg om middelmådige karakterer, perioder utenfor arbeidslivet eller vingling under studievalg. IT-sjef Heidi Rønne og regiondirektør Bjørn Wiik i Adecco Nord-Norge møter ofte denne type problemer hos sine jobbsøkere. Selv om det kan være en utfordring, er de tydelige på at det er mulig å komme seg i jobb selv med vesentlige skjønnhetsfeil på CVen, deriblant perioder med arbeidsledighet. Rønne forteller at det er viktig å være ærlig om eventuelle hull i arbeidserfaringen. Forsøk på å skjule arbeidsledighet blir fort avslørt.

– Vi har opplevd at folk skriver at de har hatt en stilling i fem år, men da du ber om å få attesten så varte stillingen bare i ett år. Hvis slikt blir oppdaget, ryker du med en gang. Det er aldri lurt å vise at du er uærlig, sier Rønne. 

Generelt er det forståelse for at folk kan ha hull i CVen, spesielt i økonomiske nedgangsperioder. Arbeidsgivere vet at folk tar sluttpakker, og at det kan ta lenger tid enn folk er forberedt på å få seg jobb.

– I CVen min står det at jeg var hjemmeværende fra rundt år 2000 til 2004 sånt, og at jeg tok noen oppdrag nå og da. Jeg ble arbeidsledig etter at IT-bobla sprakk, forteller Rønne.

Undervurderer egen erfaring

Er det noe annet enn markedsmessige årsaker som gjør at man har stått uten jobb, blir situasjonen mer komplisert.

– Noen sliter mer enn andre. Man kan ha gått på en smell, hatt psykiske problemer eller lignende. Det er det dessverre ikke lurt å skrive i en CV, sier Rønne.

I slike situasjoner er det er vanskelig å si nøyaktig hva man bør skrive. Eksempelvis kan man fortelle at man er aktiv arbeidssøker, og om private prosjekter man har holdt på med.

– Man må ikke overdrive og breie ut om problemer man har hatt. Det er ikke den delen av deg arbeidsgiveren er ute etter, men den praktiske kompetansen du har, sier Wiik.

Generelt undervurderer mange jobbsøkere erfaringer fra studier og fritid. Har du pusset opp hus, tatt kurs eller programmert en app.

– All erfaring gir kunnskap man kan bruke i en ny jobb. Spesielt studenter skjønner ikke at prosjektene de jobbet med på studiet kan være relevant for jobben. Mange skriver at de har tatt en bachelorgrad, men skriver ikke hva bacheloroppgaven handlet om. Det kan være lurt å ha med, for da er man kanskje ute i en bedrift og gjør en jobb der, sier Rønne.

Hva er en svak karakter?

Hvor mye karakterene dine betyr er bransjeavhengig. Wiik forteller at ingeniørfag, IT og finansbransjen utmerker seg som bransjer som krever gode karakterer, men også her finnes det variasjoner fra arbeidsgiver til arbeidsgiver i hva de anser som dårlige karakterer.

– Noen anser C-snitt som svakt, mens andre ikke er misfornøyde før du nærmer deg D i snittkarakterer. Så er det noen som mener at snitt på B er svakt, for de vil ha de aller beste, sier Rønne. 

Generelt vil du havne lenger ned i bunka med snitt mellom C og D. Kan du vise til andre aktiviteter under studiet kan du likevel kompensere for et svakt snitt. Har du hatt barn, høye stillingsprosenter i jobb eller frivillige verv kan arbeidsgiver i større grad se mellom fingrene på karakterene. 

– Du har et problem hvis du har et snitt på C eller D fordi du sitter hjemme og spiller dataspill. Da må du bare ta deg selv i nakkeskinnet og få bedre karakterer, sier Rønne.

Med mindre karakterene dine utmerker seg, mener Rønne det er lurt å la være å føre opp karaktersnittet på CVen.

– Har du karaktersnitt på A til B kan du føre det opp på CVen. Skriver du snitt på C til D havner du fortere i nei-bunken. Kommer du på intervjuet kan du vise at du kan jobbe uansett hvilke karakterer du har, sier hun.

Vingleper

Mens fravær fra arbeidslivet kan være et stort problem, er det sjeldent et problem at man bruker lenger enn normert tid på studiene.

– Av ulike årsaker trenger enkelte lenger tid på studiene. Jeg har ikke opplevd at det har vært noen utfordring, selv om man kan få spørsmål om det på et jobbintervju, sier Wiik.

Heller ikke å skifte utdanningsløp er noe stort problem, så lenge man har en god forklaring.

– Skifter du studie kan man risikere å fremstå som vinglete og usikker. Har man en god forklaring på skiftet, bør det likevel ikke være noe stort problem, mener Wiik.

Blir vanskeligere

Dessverre er det ikke til å komme unna at det er vanskeligere å komme i jobb hvis du har vært utenfor arbeidslivet i lengre perioder. 

– Det er mye vanskeligere å få seg ny jobb med hull i CVen, det er det ingen tvil om. Likevel har vi folk som får jobb etter å ha vært ute av arbeidslivet i for eksempel to år, forteller Wiik. 

Kravene til CVen vil gjerne variere mye fra bransje til bransje, og fra arbeidsgiver til arbeidsgiver. Spesielt IT-bransjen utmerker seg som tung å komme inn i.

– IT-bransjen er tøff, men det finnes unntak der også. Der kan det for eksempel hjelpe å komme inn på praksisplass fra NAV. Vi har opplevd at folk som gjør en god jobb i praksis får fast jobb, sier Rønne. 

Man kan dessverre ikke gjøre opp for hull i CV på samme måte som man gjør for dårlige karakterer.

– Du må vise at du er oppegående og villig til å komme på jobb klokka åtte om morgenen, og at du er der til klokka fire. Da må du overbevise. Du må skrive en god CV, og be om hjelp til å skrive den. Kom for eksempel til oss, så får du hjelp, sier Rønne.

Generelt er det lurt å bruke de ressursene man har tilgjengelig hvis man sliter med å få seg jobb. 

– Bruk NAV, og bruk bemanningsbyråene. Det er mye lettere for en som har vært ute i to år å komme ut i en jobb hvis man kommer til et bemanningsbyrå. Vi kan se at du er en oppegående person som fortjener en jobb, selv om søknadene dine ofte går rett i nei-bunken. Vi kan selge deg inn til våre kunder, sier Rønne. 

Denne saken sto på trykk i Kaleidoskopet 2/2015

Flere artikler