Slik lager du en god cv

Lurer du på hvordan en profesjonell CV bør skrives? Her er 10 praktiske tips fra ekspertene.

Tekst og foto: Georg Mathisen

: Som rekrutteringsansvarlig for Manpower i Troms og Finnmark bruker Torben Thomassen Halse mye tid på å vurdere jobbsøkeres CV.

: Som rekrutteringsansvarlig for Manpower i Troms og Finnmark bruker Torben Thomassen Halse mye tid på å vurdere jobbsøkeres CV.

Tipsene kommer fra Torben Thomassen Halse, som er faglig ansvarlig for rekruttering for Manpower i Troms og Finnmark, med innspill fra hodejeger og daglig leder Trine-Lise Jagge i Dynamic People.

1.
Standardelementene må være med: Personalia, navn, adresse, telefon, epostadresse, fødselsår, sivilstatus og eventuelle barn. Lag deg et rammeverk for CVen som du kan bruke, men prøv å tilpasse det til hver stilling, på samme måte som du gjør med en søknad.

2.
En cv bør inneholde nøkkelkvalifikasjoner, personlige egenskaper, utdannelse, yrkeserfaring, kurs, fritidsinteresser, referanser og annet. Den skal være informativ og bidra til å skape interesse for akkurat deg. Vær bevisst på at nøkkelkvalifikasjonene er noe du må være forberedt på å bli møtt med i intervjuet «Jeg ser at du skriver at du er ansvarsbevisst. Gi meg to eksempler på det!» Da må svaret komme raskt og gjennomtenkt.

3.
Ha gjerne med en bolk om verv og engasjement. Det er en ting som ofte illustrerer mye om deg og hva du står for. Men vær oppmerksom på at politisk tilhørighet ikke trenger å stå. Har du hatt verv for eksempel som russepresident, så er kanskje ikke det det som ser viktigst ut. Men det bygger opp under at du ikke er redd for å stikke deg frem og at du tar initiativ. Hvis du har fått priser eller utmerkelser, bør det tas med.

4.
Kravene til en god cv: Oversiktlig, lettlest, relevant informasjon, kortfattet, faktabasert, troverdig og personlig. Har du hull i karrieren eller studiene, så ikke lyv. Det blir avslørt. Det er bedre å skrive en kort forklaring.

5.
Har du mer arbeidserfaring enn utdannelse, så kan det være greit å plassere erfaringen først. Har du mer utdannelse og mindre erfaring, så sett utdannelsen øverst. Husk å ta med tidspunkter. Bruk måned og år i tidsangivelsen.

6.
Vær kortfattet, men informativ. Ikke bare skriv navnet på arbeidsgiver, men bruk tittelen på stillingen og noen stikkord om type arbeidsoppgaver du har hatt. Står det «konsulent», kan det jo bety alt mulig. Utdanner du deg, så skriv hvor, hva slags retning og hvilket nivå.

7.
Nøkkelkvalifikasjoner har du med fordi mottager raskt ønsker å kunne danne seg et bilde av alle søkerne til stillingen. Få frem noe som illustrerer deg på en god måte. Ta utgangspunkt i stillingsutlysningen. Hva slags egenskaper og evner er det som kreves for å lykkes i jobben? Så går du i deg selv og tenker: «Hva har jeg av disse egenskapene?». Det du skriver om nøkkelkvalifikasjoner i CVen, kan du underbygge med eksempler i søknaden.

8.
Etterhvert har man vært gjennom mange kurs, og alle har kanskje ikke så stor relevans. Men er det kurs som du vet at denne arbeidsgiveren kan ha interesse av, så ta dem med. IT-ferdigheter kan for eksempeel være greit å få frem. Det blir mer og mer selvsagt, men prøv å få frem om man har kunnskap innenfor enkelte systemer som man bruker.

9.
Referanser er et viktig punkt. Hvis du ikke oppgir konkrete referanser i CVen, så ha med et ark med referanser når du kommer til intervju. Pass på at du har ringt referansene på forhånd og fortalt om hvilken jobb du har søkt på. Da er de bedre forberedt når de blir oppringt.

10.
Still deg et kontrollspørsmål når du har skrevet CVen: Kommer kompetansen din tydelig nok frem? Kreative krumspring er ikke det som skal til, men det er viktig at du er tydelig på det som skiller deg ut fra de fleste andre innen ditt fagfelt.

Flere artikler