Det er CVen som leses først

– Bruk tid på å skrive cv – vi leser den før vi leser søknaden din, sier hodejeger Trine-Lise Jagge.

Tekst: Georg Mathisen

Ill.foto: Colourbox

Ill.foto: Colourbox

Ryddig, oversiktlig og lettfattelig. Det er ekspertenes råd til hvordan en god cv bør se ut.

– Undersøkelser viser at vi som jobber med rekruttering, bruker i snitt fem sekunder på å «scrolle gjennom» din cv, sier Trine-Lise Jagge. 

Hun er daglig leder i Dynamic People, og forteller at hodejegerne ser på CVen først, før de eventuelt vurderer å lese hele søknaden.

Du er et produkt

– Skal du få den jobben du vil ha, må du satse på å overgå forventningene, sier hun.

Trine-Lise-Jagge (1)

Trine-Lise Jagge

– Det kan være nyttig å analysere seg selv som et produkt: Har du kompetansen som skal til? Det første du må finne ut av, er hva du er god til. Så må du dyrke den kompetansen. Deretter må du finne ut av hva du er dårlig til. Du trenger ikke bli bedre i alt du er dårlig til – det du må gjøre, er å analysere deg frem til om det du ikke er god på, må til for å få den jobben du vil ha. Må det til, så skaff deg kompetansen. Du må være villig til å gjøre det som skal til. Ikke gi opp! Ikke la være å søke om du er i tvil. Det har mer enn én gang skjedd at vi har ansatt den med størst vilje, men som manglet noe på kompetanse, fastslår hun.

Slurver mye

Den vanligste feilen hodejegerne ser hos jobbsøkere, er slurvete oppsett av cv og dårlige forberedelser for intervju, forteller Jagge.

– CV skal gi en oversiktlig og lettfattelig informasjon om utdannelse og tidligere erfaring. Målet er at jeg som hodejeger raskt skal kunne danne meg et bilde av bakgrunnen din.

Det vanligste er en kronologisk CV. 

– Men en kompetansebasert CV fungerer bra i enkelte tilfeller. Jeg synes at du skal ta med en kort innledning etter dine personalia, der du kort sammenfatter din nøkkelkompetanse. Det gjør at jeg raskt får oversikt over hva du kan, råder hun.

Det siste først

At kronologien skal være omvendt slik at den siste jobben kommer først, forklarer hun med at det viktige for den som skal ansette, er å lese først om hvor du er akkurat nå. Kommer du rett fra studier, setter du opp utdannelsen før arbeidserfaringen – og glem ikke verv i studietiden.

Flere artikler